Записване за лятна STEAM академия

Програма на лятната академия

Лятната академия ще се проведе в рамките на 10 независими тематични дни. Всеки от тези дни ще включва 4 часа STEAM дейности и 4 часа изучаване на технически английски.  Заниманията ще са комбинирани с игри, експерименти и дейности на открито. Децата ще получат сертификати за успешно завършване след края на лятната академия. STEAMPowered kids предлага полудневна и целодневна форма на обучение през периода 06 – 17 юли. Децата ще бъдат разделени по възрастови групи.

Ден 1. Материалознание

Ден 1 е посветен на материалознанието. Ще разгледаме разликите между изкуствените и естествените материали, устойчивите и заменимите материали. Ще разгледаме техните свойства на здравина и тегло. Ще направим част, която може да използваме в архитектурата. След това ще разгледаме начини за свързване на различни видове материали.

Ден 2. Аеродинамика

Ден 2 е посветен на аеродинамиката. В зависимост от времето ще направим хвърчило или самолет. Ще разберем какво е аеродинамика и къде се използва. Ще направим модели, за да демонстрираме разликите между тези, при които сме приложили някои от дискутираните техники и тези, при които не сме. След това ще направим експерименти на открито, за да видим разликите.

Ден 3. Построяване на мост

Ден 3 е посветен на построяването на мостове. Ще строим мостове и ще изследваме различните техники като съединяване на материали и структури, които се самоиздържат. Ще включим окачващи мостове и мостове, повдигащи се с помощта на хидравлика.

Ден 4. Сензори за роботи

Ден 4 е посветен на сензорите и роботиката. Независимо дали роботът ни е хуманоиден или не, той се нуждае от много системи.Тези системи пък се нуждаят от данни, а данните идват от сензори. Ще експериментираме с докосване, служ, баланс и ще разгледаме начините, по които можем да използваме тези данни.

Ден 5. Архитектура

Ден 5 е посветен на архитектурата. Ще разгледаме системи, които биха могли да се ползват в сгради, мостове, фабрики и по този начин ги правят интелигентни – например автоматичното отваряне на врати. Ще разберем повече за измерване на температурата и нейното регулиране или как да сменим светлините.

Ден 6. Построяване и изстрелване на ракети

Ден 6 е посветен на космоса и най-вече ракетите. Всяко едно от децата ще направи своя ракета от хартия. След като изстрелят ракетите с въздушна струя, ще направим и ракети, задвижени с вода като децата ще бъдат разделени на отбори. Ще организираме състезание и ще ги изстреляме на открито.

Ден 7. Анимация и дизайн

Ден 7 е посветен на анимацията. Децата ще могат да разгърнат своята креативност и да създадат собствена анимация. Ще работят с различни материали и ще създадат своит герои и декор. Ще измислят сториборд и ще заснемат собствена анимация като по този начин ще разберат повече за стоп кадър анимацията.

Ден 8. Дизайн и 3D моделиране

Ден 8 е посветен на 3D дизайна и моделирането. Децата ще работят със софтуер за моделиране Thincercad. Те ще създадат собствени дигитални триизмерни модели.

Ден 9. Дизайн и 3D принтиране

Ден 9 е посветен на 3D принтирането. Децата ще приведат 3D модели във формат за 3D принтиране. Ще могат да принтират собствен 3D модел и да си го вземат вкъщи. В този ден децата ще боравят с настолен 3D принтер.

Ден 10. Интернет на нещата

Ден 10 е посветен на Интернет на нещата. Децата ще разберат как се използва днес и какво приложение може да намери в бъдеще. Ще разберат повече за сензорите и начините, по които данните от сензорите могат да комуникират. След това групирани в екипи ще направят една или две IoT единици.

Ценоразпис:

Полудневна лятна академия

Пон – Пет (10 дни)

06.07 – 17.07

8:30 – 13:00

255 лв.

Целодневна лятна академия

Пон – Пет (10 дни)

06.07 – 17.07

8:30 – 17:30

475 лв.

Формуляр:

Абонирай се за нашия бюлетин!

Със записването за нашия бюлетин, ще получавате подробна информация за курсовете, събития и  обученията, които организираме. Абонирайте се, за да научавате първи за новите ни курсове и продукти.

3 + 7 =

Посети Steampowered.team